Cecilia Finne, Palveluasiantuntija, Talouspalvelut

Nimeni on Cecilia Finne ja olen kotoisin Vöyriltä, mutta asun nykyään Vaasassa. Opiskelen tradenomiksi ja suunnitelmissa on valmistua joulukuussa 2023. Vapaa-ajalla tykkään tehdä ruokaa, viljellä kasveja, olla ulkona luonnossa sekä viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Kerro hieman taustastasi, miten päädyit Micolle?

Aloitin Micossa keväällä 2022 työharjoittelussa talouspalveluissa ja siirryin sitten kesätyöntekijäksi, syksyllä jatkoin työntekoa osa-aikaisena opiskelujen ohessa.

Miltä työpäiväsi näyttää?

Työpäiväni vaihtelee aika paljon juuri tällä hetkellä, sillä minua koulutetaan juuri kirjanpidon tehtäviin, jotka ovat itselle uusia. Toistuvia tehtäviä työpäiväni aikana ovat uusien toimittajien perustaminen, korjaukset ja tositteiden lähettäminen hyväksyttäviksi.

Millaisena näet uramahdollisuutesi Micolla?

Micolla on mahdollista kokeilla ja hankkia kokemusta usealta eri alalta, mitkä kiinnostavat. Itse aloitin viime vuonna ostosreskontrassa ja siirryin keväällä 2023 kirjanpitoon. Kun aloitin Micolla, minulla ei ollut mitään aikaisempaa kokemusta alalta, vaan kaikki oli minulle uutta. Kun olin oppinut perusteet, sain vähitellen uusia työtehtäviä ja sain kokeilla uusia asioita. On hienoa nähdä oma kehitys ja osata soveltaa teoreettisia asioita mitä on oppinut koulussa omaan työhönsä.

Tulevien kuukausien aikana kirjoitan opinnäytetyöni Micolle. Opinnäytteessäni fokusoin kestävään kehitykseen taloudellisesta näkökulmasta, ja tarkoituksena on tutkia mitkä kehitysmahdollisuudet Micolla on tämän osalta. Tavoitteena on tuottaa jonkinlainen kestävyyssuunnitelma tai raportti.

Mitä on parasta työssäsi?

Minun työssäni parasta on kollegat, ensimmäisestä hetkestä olen tuntenut olevani osa yhteisöä ja kollegani ovat todellakin olleet hyviä kouluttamaan minua uusiin tehtäviin. Koskien itse työtä niin parasta on kyllä joustavuus. Mahdollisuus yhdistää työ ja opiskelut on sujunut erittäin helposti ja minulla on ollut mahdollisuus priorisoida koulunkäyntiä samaan aikaan kun olen tehnyt töitä siinä sivussa.

Miten kuvailisit Micoa työnantajana?

Mico tarjoaa eri työtehtäviä mukavassa ympäristössä ja antaa mahdollisuuden kehittyä. Koen että Mico on ollut hyvä ensimmäinen työpaikka talousalalla ja olen saanut laajan perustan tulevaisuutta varten. Olen oppinut käyttämään eri ohjelmia ja järjestelmiä ja saanut syvemmän ymmärryksen siitä, miten yritysten talous toimii sekä päässyt kasvattamaan verkostoani. Mico on hyvä työnantaja, joka arvostaa henkilöstöään.