Tietoa meistä

Mico on Pohjanmaan kuntien ja Vaasan sairaanhoitopiirin vuonna 2018 perustama in-house-yhtiö, joka tuottaa omistajaorganisaatioilleen talous- ja palkkapalveluita sekä tulkki- ja käännöspalveluita.

Meillä työskentelee noin 75 asiantuntijaa.

Micon tarina

Micon tarina alkoi keväällä 2018, kun Vaasan kaupunki ja Vaasan sairaanhoitopiiri päättivät yhteistyössä perustaa uuden yhtiön vastaamaan talous- ja palkkahallinnon palveluista. Mukaan yhteistyöhön lähtivät myös muut Pohjanmaan kunnat. Yhteisellä palveluyhtiöllä haluttiin varmistaa palveluiden korkea laatu sekä palveluiden pysyminen Pohjanmaalla. Toimintoja keskittämällä haluttiin karsia päällekkäinen työ ja tehdä palvelut tuottavasti.

Micon toiminta alkoi toukokuussa 2018, jolloin siihen yhdistyi myös Pohjanmaan tulkkikeskus, joka oli tarjonnut tulkki- ja käännöspalveluita jo vuodesta 1994 saakka. Pietarsaaren kaupunki liittyi yhteistyöhön vuodenvaihteessa 2019, jolloin Mico Botnia perusti toimipisteen Pietarsaareen.

Tänä päivänä Mico palvelee Pohjanmaan hyvinvointialuetta, Vaasan ja Pietarsaaren kaupunkeja ja useita kuntia ja kuntien omistamia osakeyhtiöitä. Vahvuutenamme on, että tunnemme asiakkaidemme toimialan ja erityispiirteet ja tarjoamme kaikki palvelumme sekä suomeksi että ruotsiksi.

Tulevaisuudessa haluamme olla asiantuntijakumppani, joka  tarjoaa asiakkaidensa käyttöön erityisosaamista, tehokkaan palvelumallin ja valmiin, asiakkaiden tarpeita vastaavan järjestelmäkokonaisuuden. Kasvatamme yrityksestämme osaajien keskittymää, jolla on hallussaan kuntien, hyvinvointialueiden ja näiden omistamien yhtiöiden tarvitsema erityisosaaminen.

Micon arvot

Luotettavasti ja vastuullisesti

Pidämme kiinni antamistamme lupauksista. Toimimme ammattimaisesti ja eettisesti ja ymmärrämme vastuumme työyhteisöämme, asiakkaitamme, veronmaksajia ja yhteiskuntaa kohtaan.

Määrätietoisesti yhdessä

Yhteistyöhön luottaen kuljemme päättäväisesti tavoitteitamme kohti. Työskentelemme yhdessä yli tiimirajojen ja kehitämme toimintaamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

Arvostavasti kohdaten

Kohtaamme toisemme ja asiakkaamme ystävällisesti ja arvostaen jokaisena päivänä.

Vuosikertomus

Tutustu vuoden 2023 vuosikertomukseemme. Vuosikertomuksissa teemme katsauksen vuoden tärkeimpiin tapahtumiin ja avainlukuihin.