Jonatan Granholm, Palveluasiantuntija, Talouspalvelut

Nimeni on Jonatan Granholm ja työskentelen osa-aikaisesti Micossa tradenomiopintojeni ohella ammattikorkeakoulu Noviassa. Aikaisemmin olen koulutukseltani sähköasentaja ja ehdon työskennellä sillä alalla noin 10 vuotta. Olen naimisissa ja minulla on kolme lasta, joten tällä hetkellä työn, koulun ja perheen parissa ei jää paljon aikaa harrastuksille, mutta aiemmin olen pelannut sisäpalloa ja yleisesti pidän liikunnasta.

Alotitin Micolla harjoittelijana keväällä 2022. Mico oli minulle entuudestaan tuttu aiemmin koulussa pidetyn yritysesittelyn kautta. Työskentelen tällä hetkellä talouspalveluissa Pietarsaaressa ja työtehtäviini kuuluvat muun muassa kirjanpito, maksuliikenne ja ostoreskontra.

Mikä on parasta työssäsi?

Pidän kirjanpitoa mielenkiintoisena ja viihdyn hyvin työtehtävieni parissa. Jo ennen opintojeni aloittamista olen ollut kiinnostunut julkisen sektorin taloudesta ja nautin sen parissa työskentelystä. Parasta työssäni on ollut osallistuminen ERP-järjestelmän vaihtoon, mikä on tuonut valtavasti uutta tietoa. Työkaverit ja ilmapiiri, joka vallitsee Micon toimistolla Pietarsaaressa, ovat lopulta ehdottomasti parasta.

Miten näet omat uramahdollisuutesi Micossa?

Olen oppinut valtavasti taloushallinnosta, kirjanpidosta ja myös teknisemmistä osioista ERP-järjestelmän vaihdon yhteydessä. Jos on itse kiinnostunut oppimaan, Mico on yritys, jossa voi kehittyä paljon hyvän tiimituen ansioista. Toivottavasti voin edetä vaativampiin ja haastavampiin tehtäviin ajan myötä.

Miten kuvailisit Micoa työnantajana?

Mico antaa henkilökunnalle suurta vastuuta ja samalla joustavuutta, mikä on ollut arvokasta opiskeluaikana, mutta myös pienten lasten vanhempana. Työyhteisö on minun mielestäni Micon vahvuus, ja on ollut hauska tutustua myös kollegoihin Vaasassa erilaisten yhteisten tapahtumien kautta.