Jonatan Granholm, Servicesakkunnig, Ekonomitjänsterna

Mitt namn är Jonatan Granholm och just nu jobbar jag deltid på Mico på sidan om mina tradenomstudier på Yrkeshögskolan Novia. Från tidigare är jag utbildad elmontör och hann jobba med det i ca 10 år. Jag är gift och har tre barn så nu för tillfället med jobb, skola och familj så finns det inte så mycket tid över för fritidsintressen men har tidigare spelat innebandy och tycker allmänt om att träna.

Jag började på Mico våren 2022 som praktikant, Mico var bekant åt mig från tidigare tack vare en företagspresentation på skolan. Jag jobbar i ekonomitjänsterna i Jakobstad och till mina arbetsuppgifter hör bland annat: bokföring, betalningsrörelse och inköpsreskontra.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Jag tycker att redovisning är ett intressant arbete och trivs därför bra med mina arbetsuppgifter. Redan innan jag började studera har jag haft ett intresse för den offentliga sektorns ekonomi och tycker det är roligt att arbeta med. Bland det bästa med mitt arbete för egen del har varit att få delta i bytet av ERP-system, vilket har gett otroligt mycket ny kunskap. Mina arbetskamrater och den stämning vi har på kontoret i Jakobstad är sist och slutligen det absolut bästa.

Hur ser du på dina egna karriärmöjligheter på Mico?

Jag har lärt mig otroligt mycket om ekonomiförvaltning, både bokföring och mer tekniska delar i samband med byte av ERP-systemet. Ifall man är själv intresserad av att lära sig så är Mico ett företag där man kan utvecklas mycket, tack vare bra stöd inom teamet. Förhoppningsvis kan man därför avancera till mera krävande och utmanande uppgifter varefter.

Hur skulle du beskriva Mico som arbetsgivare?

Mico är en arbetsgivare som ger personalen stort ansvar och därmed flexibilitet, vilket varit tacksamt under studietiden men också som småbarnsförälder. Arbetsgemenskapen är Micos styrka enligt mig, det har också varit roligt att lära känna kollegorna i Vasa genom olika gemensamma aktiviteter.