Jutta Risikko, Tuotevastaava, Talousjärjestelmät

Olen Jutta Risikko, 26-vuotias kauppatieteiden maisteri. Olen alun perin kotoisin Kauhavalta ja opiskelin Oulun yliopistossa. Valmistumisen kynnyksellä muutin Pietarsaareen, jonka jälkeen viime syksynä päätin töidenkin siivittämänä muuttaa Vaasaan. Arkeni työn ulkopuolella koostuu, liikunnasta, ruoanlaitosta, käsitöistä sekä ystävistä.

Kerro hieman taustastasi, miten päädyit Micolle?

Päätin hakea töitä loppuopintojen oheen, ja minut valittiin vakituiseksi taloushallinnon asiantuntijaksi Micon Pietarsaaren toimipisteeseen. Pietarsaaren toimipisteessä ehdin tehdä monipuolisesti erilaisia taloushallinnon työtehtäviä: ostoreskontraa, myyntireskontraa, maksuliikennettä sekä kirjanpitoa. Opin valtavasti uutta kokeneiden konkareiden opastuksella ja sain kokonaiskuvan siitä, miltä kunta-alan taloushallinto pitää sisällään. Pääsin mukaan ERP-järjestelmän käyttöönottoprojektiin, ja kesällä 2022 minut valittiin talousjärjestelmien tuotevastaavaksi. Muuttaessani Vaasaan jatkoin samassa työtehtävässä Vaasan toimipisteessä.

Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Talousjärjestelmien tuotevastaavana olen vastuussa Micon talousjärjestelmien toiminnasta ja kehityksestä. Koko vuosi 2022 valmisteltiin ERP-järjestelmän käyttöönottoa yhdessä projektitiimin, projektipäällikön sekä toisen talouspalveluiden tuotevastaavan kanssa.

Millaisena näet uramahdollisuutesi Micolla?

On ollut todella hienoa nähdä, että Micossa arvostetaan työntekijöiden osaamista ja annetaan heille mahdollisuus edetä uralla yrityksen sisällä. Itsekin aloitin opintojen ohessa tietäen, että haluan viimeistään valmistuttua lähteä haastamaan ja kehittämään itseäni yhä enemmän ja olen saanut tähän Micolla mahdollisuuden. Uskon kuitenkin, että palveluasiantuntijan työt taloushallinnon parissa oli elinehto sille, että olen pystynyt hyppäämään tuotevastaavan saappaisiin ja ymmärrän kokonaisuuden myös käytännön työn kautta. Nykyisessä pestissä minulla on vielä niin paljon opittavaa, että seuraavat askeleet urallani eivät ole ajankohtaisia – onhan tässä 3 vuodessa ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä! Hienoa Micossa on erityisesti se, että koulutus itsessään ei ole itseisarvo osaamiselle vaan meillä on paljon henkilöitä, jotka ovat harjoitteluiden ja kesätöiden jälkeen päässeet jatkamaan joustavasti osa-aikaisena tai he ovat saaneet täyspäiväisen työn meiltä.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on ehdottomasti monipuolisuus. Yksikään päivä ei ole samanlainen ja opin joka päivä jotain uutta. Työssäni pääsee hallitsemaan isoja kokonaisuuksia ja vaikka se välillä tuntuukin haasteelliselta, palkitsee onnistumiset sitäkin enemmän. Työssäni on myös mukavaa, kun pääsee tekemään niin monien ihmisten kanssa töitä. Parasta on, kun pääsee auttamaan joko meidän omaa porukkaa tai asiakkaitamme, jotta heidän on helpompaa tehdä omaa työtänsä.