Tomas Skjäl, Digiasiantuntija

Nimeni on Tomas Skjäl, tietoteknikko Vaasasta. Päiväni kuluvat suurimmaksi osaksi perhe-elämän tasapainottamiseen vaimon ja lasten sekä kahden koiran kanssa. Muuten vietän aikaa voimanoston parissa ja toimin myös juniorivalmentajana sählyssä.

Kerro hieman taustasi, miten päädyit Micolle?

Olen työskennellyt lähes koko työurani ajan eri tietotekniikan ja IT alueiden sisällä. Viimeksi ennen Micoa työsketelin noin yhdeksän vuotta taloushallinnon yrityksessä. Hoidin erityisesti ERP-järjestelmän tuotetukea ja kaikkea teknistä, mitä siihen sisältyi. Viimeisen ajan toimin tiiminvetäjänä tuotetuelle.

Miltä työpäiväsi näyttävät?

Vietän päiväni digiasiantuntijana ICT-osastolla. Tehtäviini kuuluu Micon sisäisten digiprosessien kehittäminen ja ylläpito, yhteistyö toimittajien ja asiakkaiden kanssa teknisissä kysymyksissä. Näiden lisäksi työkuvaani kuuluu projektien seuranta sekä asiantuntemuksen jakaminen erilaisissa teknisissä kysymyksissä projektien aikana sekä myös sisäinen tuki henkilöstölle. Aikaa kuluu myös digitaalisen markkinan kehityksen seuraamiseen.

Millaisena näet uramahdollisuutesi Micolla?

Roolini vaatii sen, että pysyn jatkuvasti teknisen kehityksen mukana, joten tavallaan koulutan itseäni koko ajan työskennellessäni. Tämä on erittäin hyvä asia, ja kun tehtävät roolissa osuvat myös omiin kiinnostuksen kohteisiin, se tuntuu todella mukavalta.

Mikä on parasta työssäsi?

Ehdottomasti työtoverit sekä se, miten työnantaja kohtelee työntekijöitään. Suuren vastuun mukana tulee joustavuus, joka on helpottanut esimeriksi perhe-elämää valtavasti. Myös tunne siitä, että voi antaa itse jotain takaisin, antaa voimia.

Miten Micon arvo ”arvostavasti kohdaten” näkyy työssäsi?

Matala hierarkia ja osastojen välinen vuorovaikutus tekevät tiedonkulusta sujuvaa. Tämä hyödyttää meitä palvelun hallinnassa.