Tutustu toimitusjohtajaamme Miian

Miia Äkkinen aloitti Mico Botnian toimitusjohtajana kesäkuussa.

  • Alkuaika on mennyt tutustuessa Mico Botnian henkilöstöön ja asiakkaisiin. Mico Botnia oli minulle ennestään tuttu tärkeänä yhteystyökumppanina, sillä työskentelin aiemmin talous- ja strategiajohtajana Vaasan kaupungilla.  

Miia on syntynyt Jyväskylässä, varttunut Kauhajoella ja muuttanut opiskelemaan Helsinkiin. Vaasaan hän muutti perheensä kanssa vuonna 2006. 

  • Viihdyn Vaasassa. Tuntuu että täällä on hyvä elää, asua ja tehdä työtä! 

Vapaa-ajalla Miia liikkuu luonnossa ja on aktiivinen Mailattaret-urheiluseurassa.  

  • Olen itsekin pelannut aikoinani Superpesistä, joten tuntuu hienolta olla luomassa puitteita naisten huippu-urheilulle täällä Vaasassa. Juniorivalmentajana ehdin toimia 14 vuotta, mutta nyt keskityn seuratyössä puheenjohtajan rooliin sekä kannustan vanhempana omia tyttäriäni heidän urheilu-urallaan. 

Mikä on parasta Micon toimitusjohtajan työssä? 

  • Parasta on mahdollisuus päästä oikeasti käytännössä vaikuttamaan Micon toimintaan.  Tuntuu hienolta olla osa toimintaa, jossa niin moni asiantuntija työskentelee yhdessä hyvässä työyhteisössä. Micossa työskentelee tosi mukavia, yhteistyökykyisiä ja ratkaisukeskeisiä ihmisiä, mikä tekee myös minun työstäni helpompaa. 

Mitä toimitusjohtajan työpäivään kuuluu? 

  • Työni sisältää paljon kehittämistä, suunnittelua ja kokouksia. Sisäisesti fokus on tällä hetkellä niissä asioissa, joita haluamme tuoda esiin ja kehittää Micon toiminnassa. Lisäksi tapaan asiakkaita ja kehitän asiakasyhteistyötä. Osa työajasta menee edelleen siihen, että perehdyn syvemmin Micon toimintaan. Arjen ongelmien ratkominen on osa toimitusjohtajan työtä, ja haluan myös varata aikaa keskusteluihin henkilöstön kanssa.  

Tällä hetkellä Miia haluaa fokusoida henkilöstöön ja yrityksen kehitykseen. Hän toteaa, että paljon on viime vuoden aikana tapahtunut ja että henkilöstö on tehnyt suuren työn!  

  • Olen kiitollinen henkilöstölle ja ylpeä siitä, miten ongelmat on ratkottu ja miten joustavia ihmiset ovat olleet. On hienoa nähdä, miten henkilöstö on tehnyt yhteistyötä yli tiimirajojen, ja tuntuu siltä, että yhteishenki on voimistunut ja yhteisöllisyys kasvanut! 

Miia toteaa, että työntekijöiden hyvinvointi heijastuu myös palvelun laatuun ja asiakastyytyväisyyteen. Miia odottaa innolla syksyn aikana käynnistyvää strategiatyötä, jota tehdään yhdessä koko henkilökunnan voimin.