Lär känna vår VD Miia Äkkinen

VD Miia i bildMico Botnias nya VD Miia Äkkinen tillträdde i juni. 

  •  Första tiden har gått åt till att bekanta mig med Micos personal och kunder. Mico var sedan tidigare bekant för mig som en viktig samarbetspartner i mitt tidigare jobb som ekonomi- och strategidirektör på Vasa stad.  

Miia är född i Jyväskylä, uppvuxen i Kauhajoki och flyttade under studietiden till Helsingfors. Till Vasa flyttade hon med sin familj år 2006.  

  •  Jag trivs i Vasa, det känns som om det är bra att leva, bo och arbeta här!  

På sin fritid rör Miia på sig i naturen och är aktiv inom idrottsföreningen Mailattaret rf.   

  • Jag har även själv tidigare spelat i Superpesis, så det känns fint att vara del och skapa ramverk för kvinnors toppidrott i Vasa. Som juniortränare hann jag fungera i 14 år, men nu satsar jag i föreningsarbetet på att vara ordförande och att sporra egna döttrarna i sina idrottskarriärer.  

Vad är det bästa med arbetet som VD på Mico? 

  • Det bästa är möjligheten att faktiskt kunna påverka Micos verksamhet i praktiken. Det känns fint att vara en del av en verksamhet med så många sakkunniga i en bra arbetsmiljö! Här finns jättetrevliga och samarbetsvilliga människor som är lösningsorienterade, vilket också gör mitt arbete lättare.  

Vad hör till VD:ns arbetsdag? 

  • Jobbet innehåller mycket utveckling, planering och möten. Internt är fokus just nu på saker vi vill föra fram och utveckla inom Mico. Sedan så är jag ute och träffar kunder och utvecklar våra samarbeten. En del av arbetstiden går fortfarande åt att fördjupa sig i Micos verksamhet. Problemlösning i vardagen är en del av jobbet som VD, samtidigt vill jag även sätta undan tid till att hålla diskussioner med personalen.  

I sitt arbete vill Miia nu fokusera på personalen och utvecklingen av företaget. Miia konstaterar att mycket har hänt under det senaste året och att personalen har gjort ett stort jobb!

  • Jag är tacksam över personalens insats och stolt över hur problem har lösts och hur flexibla man har varit. Det har varit fint att se hur personalen har samarbetat över teamgränserna och det känns som om vi har blivit ett ännu mer sammansvetsat gäng. 

Miia påpekar att en personal som mår bra återspeglas i tjänsternas kvalité och kundnöjdhet. Under hösten ser Miia framemot att tillsammans med personalen påbörja Mico Botnias strategiarbete!