Yhteiset taukokävelyt

Pyrimme Micossa luomaan viihtyisän ja joustavan työympäristön yhdessä henkilöstömme kanssa. Keskeinen osa tätä on henkilöstöltä tullut aloite, kuukausittaiset yhteiset taukokävelyt työaikana. 

Kaikki alkoi, kun tapahtumaryhmämme toteutti sisäisen kyselyn selvittääkseen, miten voisimme lisätä työssä viihtyvyyttä. Tulokset olivat selkeitä: henkilöstö toivoi yhteisiä aktiviteetteja ja mahdollisuutta liikuntaan työaikana. Näin syntyi idea taukokävelyistä, ja siitä lähtien ne ovat olleet suosittuja ja tärkeä osa yhteisöllisyyttä Micossa. 

Tauko koneen äärestä ja lähtö ulos kävelylle on osoittautunut positiiviseksi sekä keholle että mielelle. Työntekijämme jakavat kokemuksiaan ja näkemyksiään: 

”Osallistuttuani taukokävelyyn minulla on aina aivan erilainen energia päivän loppuun asti. Lisäksi koen olevani luovempi liikuttuani ja juteltuani höpöä työkavereiden kanssa!” 

Taukokävelyt ovat vaikuttaneet myös yhteisöllisyyteen:  

”Taukokävelyiden aikana olen oppinut tuntemaan kollegoita toisista tiimeistä paremmin kuin aikaisemmin, mistä olen erittäin iloinen.” 

Tehokkuus on lisääntynyt työpäivän lopussa taukokävelyn jälkeen. Yksi työntekijämme ilmaisee asian juuri näin: 

”Huomaa kyllä, että saa raikasta ilmaa ja liikuntaa, koska sen jälkeen teen heti asiat, jotka tavallisesti saattaisivat jäädä odottamaan huomiseen.” 

Tauon pitäminen ja liikkuminen tarjoavat mahdollisuuden hengittää raitista ilmaa ja luo rennon sekä avoimen ilmapiirin vapaammalle keskusteluille: 

”Mielestäni se on ollut mukava katkos työpäivään, saada raitista ilmaa, liikkua ja samalla puhua muista asioista kuin töistä työtovereiden kanssa. Olen vain saanut positiivisia kokemuksia taukokävelyistä!” 

Yhteenvetona voimme todeta, että liikunta työaikana tuo uutta energiaa, parantaa kollegoiden välisiä suhteita ja lisää tuottavuutta. Olemme ylpeitä siitä, että Mico on joustava työnantaja, joka asettaa hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden etusijalle. Taukokävelymme ovat täällä jäädäkseen, ja odotamme innolla jatkoa terveellisen ja inspiroivan työympäristön edistämistä kaikille micolaisille.