Gemensamma pauspromenader

På Mico strävar vi efter att skapa en trivsam och flexibel arbetsmiljö tillsammans med vår personal. En central del av detta är ett intiativ som kom från personalen, månatliga gemensamma pauspromenader under arbetstid.

Det hela började när vår eventarbetsgrupp genomförde en intern undersökning för att ta reda på hur vi kunde öka trivseln på arbetsplatsen. Resultaten var tydliga: personalen önskade gemensamma aktiviteter och möjlighet till motion under arbetstid. Där föddes idén om våra pauspromenader, och sedan hösten har de blivit en omtyckt och självklar del av gemenskapen på Mico.  

Att ta en paus från datorn och ge sig ut på en promenad har haft positiva effekter på både kropp och sinne. Våra medarbetare delar sina upplevelser och erfarenheter: 

”Efter att ha deltagit i pauspromenaden har jag alltid en helt annan energi till slutet av dagen. Dessutom upplever jag att jag är mer kreativ efter att ha fått röra på mig och tala strunt med kollegor!” 

Pauspromenaderna har också stärkt banden mellan kollegor: 

”Under promenadpauserna har man lärt känna kollegor från andra team bättre än vad jag tidigare gjort, vilket jag är jätteglad över.” 

Effektiviteten har ökat i slutet på arbetsdagen efter pauspromenaden. En av våra medarbetare uttrycker detta: 

”Det märks att man fått frisk luft och rört på sig eftersom jag efter promenaden får gjort sådant jag kanske i vanliga fall skulle tänka att ”det får vänta tills imorgon”. 

Att ta en paus och röra på sig ger möjlighet att andas frisk luft samt att skapa en avslappnad och öppen atmosfär för fria diskussioner:  

”Jag tycker det har varit ett trevligt avbrott i arbetsdagen, få frisk luft, röra på sig och samtidigt prata annat än jobb med arbetskamrater. Har bara positiva erfarenheter av pauspromenaderna!” 

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att motion under arbetstid bidrar med ny energi, bättre relationer kollegor emellan och ökad produktivitet. Vi på Mico är stolta över att vara en flexibel arbetsgivare som prioriterar välmående och gemenskap. Våra pauspromenader är här för att stanna, och vi ser fram emot att fortsätta främja en hälsosam och inspirerande arbetsmiljö för alla micoiter. 

Kuva neljästä työntekijästä ulkona kauniissa säässä. Bild på fyra anställda ute i fint väder.