Våra specialister berättar

Genom micoiternas karriärsberättelser får du en inblick i hurudana arbetsuppgifter de har, vad de lärt sig hos oss och hur de upplever Mico som arbetsgivare.

Jutta Risikko, Produktansvarig ekonomisystem

Hur är det att jobba som Produktansvarig över ekonomisystem på Mico? Jutta började jobba hos oss med ekonomiförvaltningsuppgifter i Jakobstad och idag hör hon till ICT-teamet, jobbar på kontoret i Vasa och ansvarar över utvecklingen och funktionaliteten av ekonomisystemen. Läs mer om Juttas erfarenheter på Mico och hur hon ser på sina karriärmöjligheter hos oss!

Läs Juttas karriärberättelse

Siroun Vaahtoniemi, Tolk

Hur är det att vara tolk? Siroun är en av våra mycket erfarna tolkar, med 26 års erfarenhet av tolkyrket. Som tolk får man vara med om många olika typer av situationer. I Sirouns karriärberättelse delar hon med sig av tolkens arbete och ger råd till dem som överväger en karriär som tolk. Läs mer om Siroun arbete och erfarenheter!

Läs Sirouns karriärberättelse

Sara Kärki, sommararbetare i Lönetjänsterna

I sommar har Sara Kärki varit en av våra sommarjobbare i lönetjänsterna. Under denna tid har hon hunnit lära sig löneutbetalningsprocessen och vad alla steg innebär, fått ny information om beskattning och olika anställningsavtal. Enligt Sara har det bästa med arbetet varit mångsidigheten, variationen och hennes team. Läs mer om Saras erfarenheter som sommarjobbare på Mico nedan.

Läs Saras karriärberättelse

Sari Kuustola, Översättningskoordinator

Sari är vår översättningskoordinator som talar finska, svenska, arabiska, engelska, ryska, franska och tyska och har lång arbetserfarenhet inom tolkning och översättning. Vi är lyckligt lottade som fick Sari som en del av vårt team i juni 2022. Läs mer om vad jobbet som översättningskoordinator på Mico innebär samt om Saris tankar kring att jobba hundra procent på distans.

Läs Saris karriärberättelse

Jonatan Granholm, Servicesakkunnig ekonomitjänsterna

Jonatan jobbar hos oss i ekonomitjänsterna i Jakobstad. Han började på Mico som praktikant och har därefter fortsatt att jobba deltid på sidan om sina tradenomstudier. Som småbarnsförälder uppskattar han stort flexibiliteten på Mico och anser att det absolut bästa med jobbet är gemenskapen kollegorna emellan. Läs mer om Jonatans erfarenheter av att jobba på Mico här.

Läs Jonatans karriärberättelse

Sara Forsberg, HR- och kommunikationskoordinator

Sara började som ledningsassistent hos oss och med tiden har hennes arbetsuppgifter utvecklats. Idag jobbar hon som HR- och kommunikationskoordinator i en väldigt mångsidig arbetsroll. Sara uppskattar möjligheten till att insatt i mycket och ansvara över varierande arbetsuppgifter, vilket har gett henne möjligheten att lära sig otroligt mycket nytt. Läs mer om Saras arbetsuppgifter inom HR och kommunikation samt varför hon trivs på Mico.

Läs Saras karriärberättelse

Cecilia Finne, Servicesakkunnig ekonomitjänsterna

Cecilia började som praktikant hos oss, gick över till sommarjobbare och fortsatte hösten 2022 som deltidsanställd på sidan om studierna vilket har enligt henne fungerat smidigt! Nu då Cecilia är klar med skolan är hon tillbaka fulltid hos oss i ekonomitjänsterna, vilket vi är jätte glada för! Läs mer om vad Cecilia tycker om Mico som arbetsgivare samt vad hon lärt sig på ekonomitjänsterna hos oss.

Läs Cecilias karriärsberättelse